Наредни проекти, Проекти

Организација на меѓународен клупски турнир

Водејќи се од визијата на Фондацијата, како еден од проектите да биде и организација на спортски активности и настани за деца и млади, одлучивме во периодот од 14 до 17 Јуни, 2022 година да организираме турнир за ракометари до 18 години на кој ќе учествуваат повеќе младински екипи од 3 различни држави.

Натпреварите ќе се играат по принцип 2х30 минути во две групи, каде што ќе одиграат сите екипи меѓусебен натпревар. Во случај на ист број на поени ќе се применат пропозициите на РФМ. Сите натпревари ќе бидат пренесувани во живо на YouTube.

Група АГрупа Б
РК Војводина Нови СадРК Нексе Нашице
РК ПролетРК Алкалоид Скопје
РК Вардар СкопјеРК Голден Арт Скопје
РК Бутел СкопјеРК Еурофарм Пелистер БитолаРаспоред на натпревари:

14 Јуни 2022

18:30 РК Вардар – РК Бутел 37:32
20:00 РК Голден Арт – РК Пелистер Еурофарм 29:23

15 Јуни 2022

09:30 РК Војводина – РК Бутел 30:20
11:00 РК Пролет – РК Вардар 35:30
17:45 – официјално отварање на турнирот
18:30 РК Нексе – РК Еурофарм Пелистер 39:25
20:00 РК Алкалоид – РК Голден Арт 31:23

16 Јуни 2022

09:30 РК Нексе – РК Голден Арт 34:30
11:00 РК Алкалоид – РК Еурофарм Пелистер 31:30
18:30 РК Војводина – РК Вардар 41:26
20:00 РК Пролет – РК Бутел 32:36

17 Јуни 2022

09:00 РК Војводина – РК Нексе 40:27
10:30 РК Нексе – РК Алкалоид 33:24

Финални натпревари

16:00 Натпревар за 7-мо место (А4 – Б4)
17:30 Натпревар за 5-мо место (А3 – Б3)
19:00 Натпревар за 3-мо место (А2 – Б2)
20:30 Натпревар за 1-мо место (А1 – Б1)

22:30 Церемонија на доделување на пехари, медали и избор на најдобар голман, стрелец и играч на турниот, проследени со мала забава со ди-џеј на теренот на СЦ Марко Божиновски.